МАКАРОНИ І КРУПИ ПО-РОЗДОРІВСЬКИ,АБО ЯК ЦЕХ З ОЧИСТКИ І ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНОВИХ ТА ВИГОТОВЛЕННЯ МАКАРОННИХ ВИРОБІВ ВІДКРИВАЛИ

Дата: 16.01.2017 09:05
Кількість переглядів: 823

Фото без опису

13 січня, в селі Кінські Роздори на базі сільськогосподарського кооперативу “Злагода-2015” відкрили цех з очистки і переробки зернових та виготовлення макаронних виробів.

Проект реалізували в рамках взаємодії СОК “Злагода-2015” із Європейською Програмою орієнтованою на розвиток громад (ПРООН). Встановлено спеціальне обладнання, яким зможуть користуватися члени кооперативу.

Тепер з’явилася і можливість на спеціальному обладнанні перероблювати зернові в крупи чотирьох видів та виготовляти макаронні вироби,є і спеціальна фасувальна установка. А за допомогою спеціальної шафи сушити та заготовляти фрукти у великих кількостях, що також є актуальним для селян.

Бюджет проекту - більше 470 тис грн.Це внески самих членів кооперативу, сільського та районного бюджетів і найбільша більша частина профінансована європейською Програмою. На урочистому відкритті цехів були присутні члени кооперативу “Злагода-2015”, голова об’єднання Володимир Порохня, жителі села, представники Воскресенської сільської ради. Завітали також і представники Пологівської районної ради та райдержадміністрації і звичайно координатор проекту Європейського Союзу Програми Розвитку ООН орієнтованої на розвиток громад Геннадій Устімов

Це вже друга фаза донорського проекту, що реалізована на території села. В травні 2016-го року для членів СОК було встановлено обладнання по виготовленню твердопаливних брикетів.

Святковий настрій додав творчий колектив Кінськороздорівського будинку культури, подарувавши не тільки урочисте відкриття цеху, а й традиційну для 13 січня "ряжену" виставу, з козою, щедрівками  та народними гуляннями.

А наостанок кооператив приготував неочікуваний виріб  - довжелезну макаронину, більше 5 метрів, кольорову, м`якенько - свіженьку, якою прикрасили новорічну ялинку, давши справжній старт макаронному цеху.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь