ЗНАННЯ, ЩО НАДИХАЮТЬ ЗМІНЮВАТИ ГРОМАДУ НА КРАЩЕ

Дата: 03.10.2017 09:35
Кількість переглядів: 1335

Чому ґендерна політика розвинених європейських держав сприяла їх соціально-економічному розвитку? Відповіді на ці та багато інших питань щодо рівних прав і можливостей дізналися жінки-депутатки з Гуляйпільської міської, Біленьківської, Таврійської, Павлівської, Долинської, Широківської, Воскресенської об’єднаної територіальних громад Запорізької області 21 вересня на навчальному семінарі «Ґендерні аспекти в роботі органів місцевого самоврядуванння» в м. Запоріжжя, в рамках проекту «Просування участі жінок у політиці та протидія ґендерним стереотипам», який реалізує Запорізький благодійний фонд «Єдність» за майбутнє» у партнерстві з НДІ за підтримки уряду Великої Британії через Фонд розвитку ефективного врядування.

Тренерка Тамара Огородова поділилася знаннями та практичним досвідом впровадження політики рівних прав і можливостей у світі, Україні та в Запорізькій області, де створено 15 міжфракційних депутатських груп «Рівні можливості» на всіх рівнях – від сільських рад до обласної ради, об’єднаних в мережу з метою посилення ефективності співпраці для реалізації суспільно важливих ініціатив.

Учасниці семінару відзначили, що дізналися, наскільки важливим є врахування потреб жінок і чоловіків, хлопчиків і дівчаток при розподілі бюджету та готові використати ці знання при формуванні бюджету на 2018 рік, щоб кошти розподілялися справедливо для всіх. Для жінок-депутаток відкриттям стали можливості, які дає місцевим депутатам Закон України «Про забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків», зокрема, призначення у раді уповноваженої особи з ґендерних питань, контроль за виконанням закону, внесення до колективних договорів положень про поєднання професійних і сімейних обов’язків та інше. За кордоном такі ґендерні ініціативи довели свою ефективність.

«Семінар пройшов дуже цікаво, на високому організаційному рівні. Креативний підхід, доступний виклад матеріалу» Альона Ротко, представниця Воскресенської об’єднаної територіальної громади.

«Я підвищила рівень знань щодо впровадження ґендерної політики в Україні, дізналася про представництво жінок в органах місцевої влади Запорізької області» Світлана Паталах, депутатка Біленьківської об’єднаної територіальної громади.

«Вражена семінаром. Є бажання брати надалі участь у навчальних семінарах для використання цих знань на місцевому рівні та впровадженні питань ґендерної рівності». Таісія Пилипенко, депутатка Долинської об’єднаної територіальної громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь