Коментарі, щодо результатів ревізії Воскресенської сільської ради.

Дата: 01.02.2018 11:46
Кількість переглядів: 987

    Фото без опису

    На протязі останніх днів вирує багато балачок з приводу проведеної ревізії, в ході якої були виявлені порушення допущені за часи господарювання об’єднаної громади.

Але щоб не було це на плітках, здогадках та власних припущеннях сільська рада надає роз’яснення щодо результатів проведення ревізії яка відбулася у листопаді - грудні 2017 року. Виявлені недоліки вказують на нецільове використання коштів відповідно до п.24 ч.1 ст. 116 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010№2456-VІ, що є порушенням бюджетного законодавства, а саме:

За клопотанням директорів шкіл нарахована та виплачена премія в сумі 22824,34 грн. технічним працівникам шкіл по Воскресенському НВК та Воскресенської ЗОШ I-II ступенів, але в зареєстрованих колективних договорах між адміністрацією шкіл та профспілковим комітетом Пологівського райвно не передбачені нарахування та виплати премій технічним працівникам. Порушення усунено, кошти повернуті до місцевого бюджету.

Працівникам навчальних закладів нараховані та виплачені лікарняні у сумі 8786,4 грн. за рахунок коштів освітньої субвенції, але згідно вимогам в частині 1 с. 103-2 БкУ від 08.07.1995р. №108/95-ВР (із урахуванням змін) це стало порушенням використання коштів субвенції. Кошти було відшкодовано за рахунок місцевого бюджету.

Оплачені виконані роботи з топографо-геодезичної зйомки по спеціальному фонду за рахунок бюджету розвитку, у загальній сумі 38741 грн.,за результатами ревізії встановлено: зазначені дії відносяться до нецільового використання коштів, бо повинні проводитись за загальним фондом. Порушення усунено, виконано перерозподіл коштів до загального фонду.

Порушено штатну дисципліну пов’язану з діяльністю посадової особи сільської ради в тім, що староста села Кінські-Роздори Зубенко С.І. знаходячись на лікарняному підписав путівки на використання службового автомобіля. За даним порушенням пред’явлено вимогу про відшкодування пального на суму 2229,32 грн.. Старостою Зубенком, С.І. було відшкодовано витрати та повернуто до бюджету в повному обсязі.

Перевіркою було проведено правильність використання коштів при проведенні реконструкцій та капітальних ремонтів. За об’єктами «Капітальний ремонт будинків культури у селі Кінські Роздори та селі Воскресенка Воскресенської сільської ради» виявлено розбіжність між наданими актами виконаних робіт та фактично виконаними роботами.

До перевірки були залучені ревізори, підрядники, спеціалісти, інженера з технічного нагляду. У сільській раді немає спеціаліста інженера з технічного нагляду. За новими вимогами законодавства сільська рада зобов’язана укласти договір на виконання даних послуг, та сплати за перевірку актів прийому виконаних робіт по об’єктах. Після підписання актів інженером з технічних робіт, декларацій на завершення робіт по об’єкту відповідальність покладається на спеціаліста, що перевірив роботу.

За даними аудиторської служби невідповідність зазначених у акті виконаних робіт складає 344 871,96 грн. На сьогоднішній день проведено аналіз фактично виконаних робіт за даними об’єктами. За результатами аналізу фактично виконаних робіт та зазначених робіт у актах , виявлена розбіжність у видах робіт, матеріалів застосованих по об’єктах. Необхідність заміни робіт та матеріалів виникла в процесі ремонтних робіт, але на кінцеву вартість це не вплинуло.

Внесені зміни до проектних робіт, зроблено відповідні акти взаєморозрахунків, підтверджені відповідними спеціалістами.

На протязі ревізійного періоду виявлені недоліки були виправлені та частина коштів відшкодована до бюджету.

Сьогодні ще проводиться робота над помилками, вносяться зміни до організації робіт.

Наша громада молода і одна із перших утворена у нашому районі та області.

На час створення громад не було роз’яснень щодо організації ведення робіт, а ті рекомендації що у законодавчій базі, не співпадали з ситуаціями які виникали під час роботи громади. Невдосконалена законодавча база для новостворених громад завдала клопоту.

Ми багато вивчили та досягли за короткий час існування громади. Це наш досвід,нехай з помилками та недоліками. У нас ще багато планів і роботи вдумливої, критичної, наполегливої. Адже це шлях громади до добробуту і ми сподіваємося, що завдяки спланованій роботі ми втілимо в життя наші плани, та економічно розвинену громаду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь