Новоолександрівська ОТГ ділилася досвідом з громадами Запорізької області

Дата: 26.04.2017 14:39
Кількість переглядів: 1447

У п’ятницю,21 квітня, секретар Воскресенської сільської ради Метель Лілія Вікторівна в рамках програми «Маршрути успіхів» побувала у Новоолександрівській об’єднаній територіальній громаді Дніпровської області. Візит був організований Запорізьким регіональним відділенням АМУ з метою надати вичерпну інформацію запорізьким громадам щодо успіхів ОТГ після об’єднання, отримати відповіді від керівників Новоолександрівської громади по тим питанням, що є актуальними для кожного з учасників «маршруту». Тема візиту: «Практика функціонування органів місцевого самоврядування Новоолександрівської сільської об’єднаної територіальної громади».

Слід зазначити, що Новоолександрівська ОТГ – одна з пеших дніпровських громад, що почала започатковувати децентралізаційну реформу. Громада велика. Більше за 12 тисяч мешканців, що проживають у 14 населених пунктах.

Учасниками візиту були представники об’єднаних територіальних громад Запорізької області, які знаходяться в стадії об’єднання, або вже функціонують, як об’єднана громада.

Учасників делегації гостинно зустрів Новоолександрівський сільський голова Олександр Олексійович Візір.

На початку візиту гості відвідали Свято-Покровський Храм, настоятель храму Микола Браславський.

Основна частина зустрічі пройшла в залі засідань сільської ради. Сільський голова розповів про досягнення Новоолександрівської сільської ОТГ та плани на майбутнє.

Про розвиток приєднаної Волоської громади після об’єднання, розповів Андрій Пінчук, староста сіл Волоське, Майорка, Ракшівка та Червоний Садок.

Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Новоолександрівської сільської ради Комишан Ольга розповіла про розвиток та функціонування освіти на території населених пунктів. Про розвиток дошкільної освіти в Новоолександрівській ОТГ розповіла Онойченко Ірина, методист дошкільного навчального закладу «Світлячок».

Гості відвідали комунальний заклад «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) загального розвитку "Світлячок” і комунальний заклад "Новоолександрівська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів». В форматі «запитання – відповідь» підведені підсумки навчального візиту.

Слід сказати, що Новоолександрівці приймали запорожців дуже гостинно. Гостей вразила увага до самих малих деталей, а атмосферу створили майже родинну. Всі переконались в старій істині – у цьому світі все залежить від «голови», який голова – таке й життя у громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь