19 жовтня в селі Воскресенка відбулося відкриття та освячення храму в ім'я Святої Трійці

Дата: 21.10.2016 15:44
Кількість переглядів: 836

19 жовтня 2016 року, в день пам'яті одного з дванадцяти апостолів і учнів Господніх - апостола Фоми, в селі Воскресенка відбулося відкриття та освячення храму в ім'я Святої Трійці, в якому проходитимуть служби, до моменту збудування нового храму.

У цей день люди відклали усі свої буденні турботи та йшли до храму аби помолитися і отримати благословення у єпископа Бердянського і Приморського Єфрема, який цього дня завітав до нашого села та провів Божественну Літургію. Біля входу в церковний двір Його Преосвященство зустрічали прихожани і гості храму з короваєм і квітами.

Владиці Єфрему співслужили благочинний Пологівського церковного округу протоієрей Андрій Столярчук, настоятель храму протоієрей Олександр Пащук та священнослужителі округу.

На Божественній Літургії були проголошені прохання про примноження любові і воцаріння миру в країні нашій, про мир і припинення військових дій в нашій багатостраждальній Вітчизні.

Після закінчення Богослужіння Владика звернувся до присутніх з проповіддю, а також привітав настоятеля і прихожан із знаковою подією - першим архієрейським богослужінням. По закінченні служби єпископом було нагороджено Ольгу Містюк медаллю Бердянської єпархії святих новомучеників і сповідників бердянських II ступеня, а Антоніні Фесенко вручив Архієрейську грамоту.

 В храмі, під час служби, панувала атмосфера злагоди, добра і духовного піднесення. По закінченні Богослужіння, люди не поспішаючи  виходили з храму і, вирушаючи вже до своїх домівок вітали один одного зі святом.

Після завершення Божественної Літургії Владика відвідав місце де рік тому, 19 жовтня 2015 року, відбулося урочисте закладення першого каменя під будівництво Свято-Троїцького храму в центрі села Воскресенка і на сьогодні уже залито фундамент під будівництво храму. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь