У Воскресенському СБК відбувся фестиваль "Злет натхнення".

Дата: 05.11.2018 13:30
Кількість переглядів: 913

Фото без опису

   У суботу, 3 жовтня, у  Воскресенському СБК пройшов ХVІІ  фестиваль – конкурс пісенно-поетичної творчості імені Ольги Бойко «Злет натхнення».

 

Метою конкурсу є:

  • вшанування пам’яті  пологівської поетеси та виконавиці, переможниці різноманітних конкурсів вокального та театрального мистецтва, культпрацівника Ольги Бойко;
  • виявлення та розкриття творчих здобутків нових виконавців  у  жанрах вокального та театрального мистецтва, самодіяльних авторів  та аматорів художнього слова;
  • сприяння виконавцям на шляху до визначення, розвитку та підтримки пісеннопоетичної творчості.
  •  

   Даний фестиваль було започатковано у 2000 році на честь пологівської поетеси та співачки Ольги Бойко. Ініціатором заснування данного фестивалю є приватний підприємець Михайло Шепель та рідна сестра Світлана Миколаївна; організаторами заходу також є відділ культури і туризму Пологівської райдержадміністрації, комунальна установа «Пологівський районний організаційно-методичний центр», комунальна установа Пологівський районний будинок  культури та за підтримкою Воскресенської сільської ради.

 

  Виконком Воскресенської сільської ради та представники Пологівської адміністрації, друзі та знайомі перед початком фестивалю вшанували пам’ять хвилиною мовчання та покладанням квітів до місця поховання Ольги.

 

…Творче життя Ольги  було не довгим, проте багатогранним. Вона писала чудові вірші та дивовижну музику до них. Складала цікаві, влучні  гуморески  для дорослих, та пісні для дітей. Оля була  талановитим культпрацівником: працювала з колективами художньої самодіяльності в районному будинку культури, Чапаєвському сільському будинку культури та Чапаєвській сільській загальноосвітній школі. Була автором цікавих свят, чудово декламувала прозу і вірші та яскраво виконувала пісні.  А ще вона була напрочуд чуйною людиною, надійним другом, цікавим  співрозмовником і справжнім професіоналом улюбленої справи… Вона також брала участь у багатьох фестивалях та конкурсах, серед яких Всеукраїнський конкурс співаків «Перлини сезону», «Пісенний вернісаж» та Міжнародний конкурс молодих виконавців «Крізь терни до зірок».

Їй було 27 років, коли тяжка недуга здолала молодість, красу, забравши життя дівчини. В особі своєї землячки Ольги Бойко Пологівщина втратила автора віршів, музики, пісень, гумористичних мініатюр. Та все ж найбільша втрата – для матері.Вона завжди підтримувала доньку у всіх її справах.

Боляче писати про Олю у минулому часі. «Злет натхнення» ім. Ольги Бойко – друге життя співачки, де  вшановують пам’ять талановитої землячки, проводячи саме у Воскресенському СБК, у рідному селі де народилася, жила та творила Ольга -  конкурс-фестиваль «Злет натхнення» ім. Ольги Бойко, який щорічно проводиться на день народження співачки – 2 листопада.

Після смерті Олі її друзі організували вечір пам’яті, згадували про неї, співали її пісні, а вже наступного року народився районний конкурс, названий на честь гурту, у якому співала Ольга Бойко, - «Натхнення». Районний конкурс швидко набув статусу міжрайонного. Він щорічно збирає повний зал глядачів, артистів, відкриває нові таланти й імена. 

 (За матеріалами друкованих видань Пологівського району.)

 

У глядацькій залі Воскресенського СБК понад 30 окремих виконавців та колективів різного віку, які змагалися у номінаціях: «Народна пісня», «Авторська пісня», «Розмовний жанр» окремі виконавці, «Розмовний жанр» театральні мініатюри, «Сучасна популярна пісня» окремі виконавці та вокальні гурти.

Оцінювало компетентне журі у складі:

  • Голова комісії – Діденко Марина Вікторівна начальник відділу культури та туризму Пологівської райдержадміністрації;
  • Півень Ірина Григорівна – заступник голови Пологівської райдержадміністрації;
  • Харь Тетяна Василівна – начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Воскресенської сільської ради;
  • Шепель Михайло Васильович ініціатор заснування даного конкурсу, приватний підприємець;
  • Черненко Валентина Анатоліївна – директор Пологівського РБК, фахівець театральновокального жанру;
  • Тетюк Сергій Костянтинович – фахівець естрадного вокалу;
  • Колісник Світлана Петрівна – директор Пологівського районного організаційнометодичного центру культури, фахівець народного співу та театрального жанру.

 

Почесними гостями фестивалю були мама та сестра Олі.

 

На великому екрані пролинули  миттєвості творчого життя талановитої співачки та нашої землячки.

 

Дійсно кажуть, що люди живуть поряд з нами, доки пам’ять про них жива! Світла пам’ять Ользі Бойко.

Дякуємо усім конкурсантам за участь, а глядачам за підтримку: за сміх і за сльози під впливом виконання віршів та мініатюр, за гучні оплески під час проведення свята творчості і таланту.

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь