Кубок пам’яті Юрія Фесенка.

Дата: 28.01.2019 15:48
Кількість переглядів: 1068

  Фото без опису

   25 січня, у Воскресенському НВК  відбулася  урочиста лінійка, в день  пам'яті випускника школи, воїна -афганця Юрія Фесенка.

На лінійку були запрошені поважні гості з м.Пологи: радник голови Пологівської районної державної адміністрації Малиш Михайло Петрович - учасник бойових дій в Афганістане та Садовий Сергій Олексійович голова Пологівської районної спілки ветеранів - афганців.

Михайло Петрович розповів учням дуже цікаві спогади свого життя, своїх бойових дій, а Сергій Олексійович презентував власний вірш про спогади та життя тих страшних подій в  Афганістані. В актовому залі панувала тиша, де діти прислухалися до кожного сказаного слова, адже це життя людей, які пережили ті страшні дні.

По завершенню лінійки директор Лазаренко Олександр Сергійович радо привітав усіх переможців шкільної спартакіади і вручив грамоти за почесні зайняті місця. Змагання відбулися з волейболу, шахів, шашок, настільного тенісу та стрільби.

У 2019 році, Кубок пам’яті Юрія Фесенка отримав 5-Б клас, класний керівник Сидоренко Наталія Олександрівна.

 

 

Історична довідка.

 

Юрій Фесенко – воїн-інтернаціоналіст

  Юрій Володимирович Фесенко народився 25 січня 1965 року в с. Чапаєвка Пологівського району, Запорізької області. Мама весь час працювала в КСП ім. Дзержинського, батько віддав своє трудове життя  Придніпровській залізниці, працюючи черговим станції Гусарка, а потім і начальником.

    Чапаєвську середню школу Юра закінчив у 1981 році. Продовжив навчання  у Чубарівському ПТУ № 58, обравши професію шофера. В 1982 році, закінчивши ПТУ, був призваний до лав Радянської Армії і проходив службу в Афганістані. У  1984 при  виконанні  свого інтернаціонального  обов’язку був тяжко поранений. 22  травня 1984 року перестало битися серце юнака.  Помер від тяжкої рани у військовому  госпіталі   м. Ташкенту.

  Щороку 25 січня всі учні Воскресенського НВК збираються на урочисту годину пам’яті, щоб віддати шану колишньому учню школи в день його народження. У   школі зібрані документальні матеріали юнака, дитячі фото.

  У вересні 1984 року вперше було присвоєно його ім’я одному із кращих класів, класним керівником якого був Євтушенко Микола Олександрович. З року в рік напередодні дня  нароження Юри у школі проходять веселі старти для учнів 1-4 класів та  спортивна спартакіада на Кубок Юри Фесенка. Це  змагання зі стрільби, волейболу, піонерболу, шах, шашок, настільного тенісу, силової підготовки. Кожен клас бере посильну участь, виборюючи Кубок. Завжди з нами в День пам’яті Малиш М.П та  Садовий С.О., воїни-афганці,  для яких Афганістан – частина власного  життя, незагоєна рана.

 

               



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь