День Європи

Дата: 24.05.2019 14:02
Кількість переглядів: 2058

Фото без опису

18 травня -  День Європи в Україні

 

   У суботу, 18 травня, в Україні відзначали  День Європи - як день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту. Це свято відзначається в нашій країні на державному рівні з 2003 року згідно з Указом Президента "Про День Європи".

    Варто зазначити, що в Україні День Європи святкують щорічно кожної третьої суботи травня, а в країнах Європейського Союзу - 9 травня. Прикметно, що Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається це свято. Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.

    До цього дня традиційно приурочено багато різноманітних тематичних заходів, як у великих містах нашої країни, так і невеличких містечках, селах та селищах. Не стала виключенням і Воскресенська громада. Так, в загальноосвітніх навчальних закладах Воскресенської громади з метою розширення знань про європейські країни, про культуру Європи, та щоб допомогти зрозуміти важливість Європейського об’єднання, зформувати новий європейський світогляд молоді, патріотичні почуття в рамках святкування Дня Європи проведено тематичні уроки: «Україна – країна європейська», «Що ми знаємо про Європейський союз?»; виховні години: «Європа – наш спільний дім», «Знай про Європу більше», «Живи, як українець - живи, як європеєць», «Нас єднає у мирі європейська сім’я». Дуже  цікаво і весело пройшла вікторина «Європа - наш великий спільний дім» серед учнів 5-7 класів. Молодші класи з радістю взяли участь у розважально-пізнавальній грі «Країнами Європи», під час якої вони дізналися дуже багато цікавих фактів про країни Європейського союзу. В КУ «Кінськороздорівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» для учнів 3 класу пройшов круглий стіл під назвою «Ми маленькі українці». Бібліотечні заклади Воскресенської громади теж долучилися до проведення заходів з відзначення Дня Європи. Так, у Воскресенській сільській бібліотеці № 1 було організовано книжкову виставку «Думки про спільну Європу», інформаційну експозицію  «Європейський курс України». Кінськороздорівська бібліотека запропонувала своїм відвідувачам ознайомитися  з літературним надбанням країн Європи і представила книжкову виставку – подорож «У книжок немає кордонів».

   Наразі ми лише святкуємо День Європи. І в цьому теж є щось євроінтеграційне. Гасло “Ми йдемо в європейський дім” для нас означає будівництво Української держави на принципах європейської демократії та політичної культури на засадах української духовності і моралі. Лише проводячи активну політику, проявляючи самоповагу і рішучість, Україна зможе посісти гідне місце в Європі, доконечно стати європейською країною.

 

 

 

           

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь