Навчання в умовах карантину

Дата: 31.08.2020 16:26
Кількість переглядів: 1710

Фото без опису

Організація навчального процесу в період карантину в закладах освіти Воскресенської ОТГ

 

ПРОТИЕПІДЕМІОЛОГІЧНІ ЗАХОДИ

 

Заборонено

 

  • Вхід до школи з температурою > 37,2 C

 

  • Вхід до школи батькам/супроводжувальним особам, окрім супроводу осіб з інвалідністю

 

  • Масові заходи в закритих приміщеннях, крім заходів для функціонування школи

 

  • Шкільне харчування за типом «шведського столу» та з самообслуговуванням

 

  • Вхід до шкільного автобусу без маски чи респіратора

 

Обов’язково

 

  • Вхід до школи лише у захисній масці або респіраторі (учні 1-4 класів дозволено без маски)

 

  • Температурний скринінг на вході для персоналу

 

  • Носіння маски під час пересування в школі

 

  • Ізоляція у спеціальному приміщенні персоналу з ознаками гострої респіраторної хвороби

 

  • Щоденні опитування учнів щодо їхнього самопочуття

 

  • Провітрювання, очищення та дезінфекція приміщень та поверхонь

 

  • Наявність антисептиків для рук на вході

 

Міністерство надає загальні рекомендації щодо організації освітнього процесу в умовах пандемії, координує дії з МОЗ та Головним державним санітарним лікарем

 

Школа визначає порядок організації освітнього процесу в закладі освіти, гнучку структуру навчального року, а директор відповідає за організацію освітнього процесу в умовах пандемії згідно з рекомендаціями Головного санітарного лікаря та визначає відповідальних осіб

 

Батьки підтримують своїх дітей, пояснюють їм, чому важливо дотримуватися правил особистої гігієни, носити маску та користуватись антисептиком, співпрацюють із вчителем

 

Класний керівник та вчитель проводять роз’яснювальні заходи для учнів щодо унеможливлення поширення COVID-19 та спостерігають за станом здоров’я учнів

 

АЛГОРИТМ ДІЙ ДИРЕКТОРА

 

1.Подає заявку засновнику на засоби захисту та дезінфекції

 

2.Проводить навчання для працівників та визначає відповідальних

 

3.Організовує систему щоденного контролю за станом здоров’я працівників/учнів

 

4.Визначає окреме приміщення в закладі для тимчасового розміщення учнів, у яких виявлено ознаки гострої респіраторної хвороби

 

5.Визначає місце для обробки рук спиртовмісним антисептиком; контейнери для використаних засобів індивідуального захисту

 

6.Щоденно контролює наявність необхідної кількості засобів захисту

 

7.Організовує процес централізованого збору використаних засобів захисту

 

ОРГАНІЗАЦІЯ ДОВЕЗЕННЯ

 

  • Засновники закладів мають забезпечити водіїв масками/респіраторами та антисептиками для рук

 

  • Перевізник щоденно контролює стан здоров’я водіїв та не допускає до роботи працівників з температурою вище 37,20 С

 

  • У салоні транспорту проводиться дезінфекція до початку та в кінці робочої зміни

 

  • Вхід до салону автобуса тільки у захисній масці/респіраторі
  • Кількість пасажирів = кількості місць для сидіння

ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ

 

  • Харчування здійснюється за графіком

 

  • Працівники їдальні працюють в захисних масках та гумових рукавичках

 

  • Їдальні на вході облаштовуються дезінфекторами з розчином для обробки рук

 

  • Приміщення слід регулярно прибирати

 

  • Відстань між столами – не менше 1,5 м

 

  • За одним столом – не більше 4-х осіб

 

  • Медичний працівник закладу освіти здійснює щоденний контроль за санітарно-протиепідемічним режимом харчоблоку

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь