Зупинимо насильство в родинах разом!

Дата: 03.11.2020 14:23
Кількість переглядів: 1044

Фото без опису

Шановні жителі Воскресенської ОТГ!

 

За даними міжнародних досліджень кількість дітей, які щодня потерпають від насильства в сім’ї, перевищує 10 мільйонів. Щоденно в Україні фіксують близько 348 випадків насильства в сім’ї, а близько 60% жінок страждають від домашнього насильства на постійній основі.

Фактично кожна третя жінка в Україні потерпає від домашнього насильства. Чоловіки також стають жертвами домашнього насильства. Утім, у них набагато вищий ризик зазнати насильства з боку незнайомців. Жінки та діти найчастіше стають жертвами насильства з боку тих, кого вони знають. Тому серед жертв домашнього насильства частка жінок непропорційно велика.

Зрештою, жінка може просто боятися кривдника, який погрожує, що вб’є її чи дітей, якщо вона піде. І такі побоювання небезпідставні. За статистикою дослідження, проведеного у США, жінки, які покинули своїх кривдників, на 75% більше ризикують бути вбитими, ніж ті, хто зберігає стосунки. Ось тільки цикл насильства постійно повторюється. Лишатися із кривдником також небезпечно. До того ж психологічних травм зазнають всі члени родини.

Коли діти живуть у сім’ях, де чиниться насильство, у них порушується психіка, і не тільки тоді, коли кривдять їх особисто, а й тоді, коли знущаються з близьких їм людей (найчастіше це їхні матері). Для хлопців-підлітків спостереження за насильством у сім’ї – один із чинників підліткових правопорушень і криміналізації в зрілому віці. За підрахунками, 63% підлітків–правопорушників, засуджених за вбивство, скоїли вбивство тих, хто бив їхніх матерів. Імовірність того, що хлопчики, які стали свідками насильства щодо матерів, у зрілому віці битимуть своїх партнерок, в 11 разів вища порівняно з хлопчиками із сімей, де насильству немає місця; такі діти в 6 разів частіше намагаються вчинити самогубство. Імовірність, що такі діти вживатимуть наркотики і алкоголь або скоять зґвалтування, підвищується на 50%. Насильство щодо їх матерів – одна з причин втечі підлітків із сімей.

В разі, якщо Ви чи Ваші близькі, знайомі потерпають від домашнього насильства обов’язково зверніться до органів Національної Поліції (кон. телефон поліцейського офіцера Воскресенської ОТГ Мандрича Антона Юрійовича – 0662972605, 0681108140)

Для боротьби з насильством в родині створені спеціалізовані служби та установи. На території Воскресенської ОТГ працює комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Воскресенської сільської ради Пологівського району Запорпізької області ( кон. телефон директора Центру Ковтун Поліни Вікторівни - 0668238161), яка надає соціальні послуги для осіб, які постраждали від домашнього насильства та може, за потребою, направити до спеціалізованих центрів, які надають тимчасовий притулок та фахові медичні, юридичні, психологічні та педагогічні послуги.

Додатково для ознайомлення надаємо лист Міністерства соціальної політики щодо відкриття одного з таких центрів для жінок з дітьми, які потерпають від домашнього насильства.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь