День пам'яті жертв Голокосту.

Дата: 27.01.2021 10:46
Кількість переглядів: 739

27 січня – міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

 

«Ми тільки чули кулеметні черги через різні проміжки: та-та-та, та-та... Два роки з дня в день я чув, і це стоїть у моїх вухах сьогодні. Під кінець над яром піднявся важкий, масний дим. Він ішов звідти тижнів три».

Анатолій Кузнєцов. «Бабин Яр»

 

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту – пам’ятна дата, яка відзначається щорічно 27 січня. Цього дня 1945 року солдати 1-го Українського фронту з лав Радянської Армії визволили в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі. Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів.

Масовою братською могилою і символом Голокосту в Україні став Бабин Яр. На цьому місці було розстріляно більше ніж 100000 цивільних громадян та військополонених.

Місця найбільш масових страт євреїв в Україні: Бабин Яр (Київ) – більше 100000, Богданівка Одеської області – понад 40000, Дрогобицький Яр (Харків) – близько 20000, Кам’янець Подільський – 236000, Дальник Одеської області – близько 18000, урочище Сосонки біля Рівного – понад 17000 жертв.

Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року.

У цей день, День скорботи і пам’яті, Воскресенська сільська рада приєднується до загальної печалі і співчуває всім тим, хто втратив близьких у цій страшній трагедії.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь