Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Дата: 11.02.2021 13:47
Кількість переглядів: 691

У інтерв’ю телеканалу «ТV5» голова облдержадміністрації Олександр Старух прокоментував хід децентралізації на Запоріжжі:

Нині змінюється адміністративно-територіальна карта області. Створено 67 громад та 5 нових укрупнених районів, триває процес переведення співробітників.  Також  громади поступово перебирають на себе багато функцій від райдержадміністрацій. 

Але ситуація всюди різна.  Деякі громади очолили професійні керівники, які працюють багато років. Їм не треба вчитися. Водночас, є місцеві  ради, де людей обрали вперше. Будемо їм допомагати та підтримувати. 

Перспектива для нас -  створити ефективну систему управління, яка буде відповідати вимогам сьогодення та оперативно реагуватиме на виклики, що постали перед регіоном. 

Ми повинні виробити загальну стратегію, досягнути консенсусу,  визначити колективні цілі для виконавчої влади і місцевого самоврядування та спільно працювати заради Запорізької області та її жителів, - наголосив Олександр Старух.

 

 

 

ОБ’ЄКТИ «ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА» ПОВИННІ РОБИТИСЯ ЗА РІК

 

 

- Філософія сьогоднішньої влади – те, щоб ми починали об’єкт 1 січня і намагались вже 31 грудня передати його людям. Це правильний підхід. Раніше будівництво могло розтягуватись на 10  – 20 років. Наприклад, запорізькі мости будуються вже 16 років. 

Швидко –  не означає не якісно. Передусім, будемо займатися об’єктами соціальної сфери, освіти, медицини, культури і спорту, а також тим, що забезпечує життєдіяльність територій.

Цього року ми продовжимо програму «Велике будівництво», у рамках якої зробимо ремонти шкіл, збудуємо нові стадіони на селі, завершимо басейн у Школі вищої спортивної майстерності. 

Ще один великий проєкт – створення медичного хабу на базі обласної клінічної лікарні. Для зручності людей плануємо перевести туди частину лікувальних закладів та створити хорошу базу практики для студентів ЗДМУ.

Важливий пріоритет на цей рік – національний заповідник «Хортиця». Ми маємо зробити перший крок із відновлення унікального історико-культурного потенціалу. 

Це не нормально, коли шостий рік не працює Музей козацтва. Сподіваюсь, що врешті-решт туристична та рекреаційна галузь посядуть гідне місце у Запорізькому регіоні, - зазначив Олександр Старух.

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь