Презентація збірки віршів «Моє село» Пономарця Миколи Миколайовича

Дата: 02.04.2021 14:28
Кількість переглядів: 1247

Фото без опису

Сьогодні 2 квітня 2021 року у Кінськороздорівському НВК відбулася презентація збірки віршів «Моє село» Пономарця Миколи Миколайовича. На святковому заході, присвяченому виходу збірки, виступали староста села Кінські Роздори Петров Юрій Петрович, директор Кінськороздорівського НВК Гузь Наталя Миколаївна, завуч школи Черкун Олексій Іванович, провідний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Натха Надія Володимирівна. Учні 10-11 класу Кінськороздорівського НВК зачитали вірші письменника, директор Кінськороздорівського СБК Людмила Колісник разом з Вариленко Владиславом та Валерією Колісник співали пісні. На свято була запрошена дружина Миколи Миколайовича – Любов Петрівна та його син з сім’єю, яким староста села подарував примірники збірки письменника. Також частина збірок залишиться в сільських та шкільних бібліотеках, щоб всі бажаючі могли ознайомитися з творчістю Пономарця Миколи Миколайовича.

 Микола Миколайович народився 10 лютого 1942 року в селі Кінські Роздори.

1949 року Микола пішов до школи. По закінченню семи класів вступив до Пологівського залізничного училища № 2.

 Після закінчення училища 1961 року пішов працювати до Кінськороздорівської сільгосптехніки.

1964 року закінчив 11 клас вечірньої школи.

 В 1965-1966 роках працював учителем праці в Пологівській школі № 1.

З 1966 по 1969 роки – служба в лавах Радянської Армії, яка проходила на території Прибалтійського військового округу в Естонії.

Після демобілізації повернувся працювати до «Сільгосптехніки».

1972 року одружився. Разом із дружиною, Любов’ю Петрівною, виростили чотирьох синів.

Після реорганізації виробництва був переведений на працю до Пологівської сільгосптехніки.

1994 року перейшов працювати до Пологівського авто підприємства токарем-розточником, де працював до виходу на пенсію 2007 року. Має виробничий стаж 42 роки.

Також, Микола Миколайович мав великий хист до малювання, написання тексту, багато читав та дописував до районної та обласної газет. Під час служби друкувався у газеті «Страж Балтики». Ще Миколу Миколайовича запрошували на конференцію молодих літераторів до Запорізької письменницької організації, де познайомився з Петром Ребром, починаючим тоді Григорієм Лютим, Миколою Лиходідом та іншими. В останні роки життя остаточно закохався в поетичне слово, яке допомогло йому описати всі людські переживання і почуття, красу рідного краю, спогади, що так часто в останні роки стукали до його серця. В останні роки свого життя написав близько семидесяти поезій.

Помер 18 січня 2017 року.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь