ПОВІДОМНА РЕЄСТРАЦІЯ КОЛЕКТИВНИХ ДОГОВОРІВ ТА УГОД

Дата: 30.03.2021 10:27
Кількість переглядів: 321

ПОВІДОМНА РЕЄСТРАЦІЯ КОЛЕКТИВНИХ ДОГОВОРІВ ТА УГОД

Відповідно до підпункту 9 пункту б) ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить повідомна реєстрація в установленому порядку колективних договорів і територіальних угод відповідного рівня.

Колективний договір є локальним нормативним актом, який у відповідності з чинним законодавством України регулює на підприємствах, в організаціях та установах усіх форм власності виробничі, трудові та соціально-економічні відносини, забезпечує соціально-правовий захист працівників, узгоджує інтереси працівників та власника або уповноваженого ним органу.

Статтею 9 Закону України «Про колективні договори і угоди» встановлено, що колективні договори підлягають повідомній реєстрації в установленому порядку місцевими органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування.

Проведення повідомної реєстрації договорів регулює Порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13.02.2013 № 115 (далі - Порядок). Пунктами 2, 3 зазначеної постанови доручено місцевим органам виконавчої влади та рекомендовано органам місцевого самоврядування в межах повноважень розглядати колективні договори і угоди, зміни і доповнення до них щодо відповідності законодавству та у разі виявлення порушень надавати рекомендації стосовно їх усунення.

У зв’язку з проведенням реформи децентралізації, реорганізацією райдержадміністрацій і відповідних органів праці та соціального захисту населення в районах області, та відповідно до рішення Воскресенської сільської  ради від 02.03.2021 № 32-о та на виконання листа департаменту соціального захисту населення Запорізької ОДА від 23.02.2021 р. №07-39/0151«Про повідомну реєстрацію колективних договорів», щодо передачі функцій повідомної реєстрації колективних договорів від управління соціального захисту населення РДА до відповідних виконавчих органів територіальних громад, проведення повідомної реєстрації колективних договорів на території Воскресенської ТГ забезпечує Виконавчий комітет Воскресенської сілської ради, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органі Маргарита МИСТЮК, відповідно до вимог Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про колективні договори і угоди», «Про соціальний діалог в Україні» та інших нормативних актів.

Подати на повідомну реєстрацію колективний договір, зміни чи/або доповнення до нього можна на електронну адресу сільської ради Voskresenska_SR@i.ua  або особисто до приміщення за адресою: вул. Центральна,312, с.Воскресенка, Пологівського району, Запорізької області.

        Повідомна реєстрація проводиться протягом 14 робочих днів із дня, наступного після надходження угоди (договору) до виконкому сільської ради, про що не пізніше наступного робочого дня після реєстрації угоди (договору) виконавчий комітет письмово поінформує про це суб’єкта, який подав на реєстрацію угоду (договір). В усталеній практиці сторони подають на реєстрацію угоду разом із супровідним листом (зразок). Це дозволяє відслідкувати терміни здійснення повідомної реєстрації, мати контактні дані суб'єкта, що надіслав угоду.

БЛАНК ПІДПРИЄМСТВА, УСТАНОВИ, ОРГАНІЗАЦІЇ

№_______  від  ________________

Виконавчому комітету Воскресенської  сільської ради Пологівського району Запорізької області

Про повідомну реєстрацію колективного договору

     Направляємо на повідомну реєстрацію  (вибрати потрібний варіант)

  1. підписаний паперовий оригінал колективного договору (змін чи доповнень до колективного договору) _________________  разом із

                                     (назва колективного договору)  

додатками, з прошитими і пронумерованими сторінками;

або

2) оригінал електронного колективного договору (змін чи доповнень до колективного договору) ______________з пов’язаними з ним                                                         

                                      (назва колективного договору)  

кваліфікованими електронними підписами;

або

3) електронну копію паперового оригіналу колективного договору (змін чи доповнень до нього) ________________ , засвідчену кваліфікованою

                                    (назва колективного договору)

електронною печаткою.

     Колективний договір укладено вперше (у разі реєстрації колективного договору, укладеного вперше) або 

     Попередній колективний договір був зареєстрований (найменування реєструючого органу, № та дата реєстрації) зі змінами і доповненнями (у разі наявності, № та дата реєстрації).

        (у разі подання на реєстрацію чергового колективного договору). 

        Відповідно до п. 7 Порядку повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 13.02.2013    № 115 (в редакції Постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019  № 768), надаємо/або не надаємо згоду на оприлюднення тексту колективного договору (змін і доповнень до нього) та його/їхніх додатків.

     (У разі наявності інформації з обмеженим доступом, вказати сторінки, розділи, пункти, додатки тощо, які не підлягають оприлюдненню, а також підстави щодо обмеження доступу до цієї інформації відповідно до законодавства або рішення сторін).

     Додаток: один примірник колективного договору (змін/доповнень до нього) на ___ арк.

___________________         ________________       _____________________

(посада особи, яка надсилає лист)                      (підпис особи)                                  (П. І. Б. особи)

(П. І. Б. виконавця, контактний телефон)

           

 

       Текст колективного договору, змін і доповнень до нього буде оприлюднено, за винятком інформації, доступ до якої обмежено сторонами відповідно до закону або за їх рішенням на офіційному сайті Воскресенської сільської ради https://voskresenka-gromada.gov.ua/ у розділі «Реєстрація колективних договорів та угод».

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь