Балковий міст через Дніпро відкриється цього року

Дата: 21.10.2021 07:49
Кількість переглядів: 1180

 

Балковий міст через Дніпро відкриється цього року

 

У Запоріжжі, за програмою «Велике будівниутво», потужними темпами зводять автотранспортна магістраль через Дніпро у м. Запоріжжя.

Вже цього року підрядники обіцяють повністю відкрити проїзд балковим мостов, що веде з правого берега Дніпра на острів Хортиця. Зараз мостобудівниками проводяться роботи з бетонування другої захватки плити проїзду естакади з боку Хортицького району (Споруда№3-н), довжиною 38, 5 п.м. Для чого планується використати майже 230 куб.м бетону. Процес влаштування залізобетонної плити проїзної частини Споруди №3-н складається з бетонування 8-ми захваток, загальною протяжністю 381,5 п.м. Паралельно з цим, на Споруді №5-н (з’їзд з балкового мосту на о. Хортиця) проводяться підготовчі роботи до бетонування останньої ділянки плити проїзної частини, а саме: 8-ї та 9-ї захваток, загальною довжиною 53 п.м.

Тим часом на підході до вантового мосту з боку Прибережної магістралі розпочались роботи з укладання гусасфальту.  Це високоякісне асфальтне покриття, що використовується в усіх країнах Європи та світу для влаштування на мостових спорудах.

Гусасфальт не пропускає вологу, завдяки чому зберігає металеві конструкції від корозії. Також гусасфальт є гнучким матеріалом, що впливає на його довговічність. Саме ці його властивості особливо прийнятні для будівництва мостів.

Проте, процес влаштування гусасфальту досить повільний — близько 70 метрів на годину. Не зважаючи на це, на підході до мосту вже влаштовано понад 500 кв. м дорожнього покриття. Роботи тривають надалі.Фото без опису

Повністю закінчити будівництво запорізьких мостів будівельники обіцяють у другій половині 2022 року. Щоб встигнути в терміни, роботи тривають цілодобово, а понад 500 осіб працюють у три зміни. Фото без опису 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь