ПЛАТФОРМА «ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ» – НОВИЙ СТИМУЛ ДЛЯ РОЗВИТКУ БІЗНЕСУ

Дата: 11.06.2024 09:49
Кількість переглядів: 62

Робота Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні», започаткованої Президентом Володимиром Зеленським, набирає обертів. Її головна мета – підтримка виробництва та споживання українських товарів. В Запорізькій області вже є перший успішний кейс участі в проєкті. 

Завод «СПД Петров» виробляє обладнання для тваринницьких ферм: конвеєри для прибирання гною, герметичні причепи для вивезення відходів та розкидачі для внесення органічних добрив. На ринку підприємство з 2007 року. Виробничі потужності базувалися в Оріхові і були зруйновані під час одного з ворожих обстрілів. 

Геннадій Петров разом з колективом зміг релокувати завод до Запоріжжя, врятувавши частину обладнання. Нині підприємство відновило виробництво. Щоб знайти нових покупців та збільшити продажі продукції, підприємець вирішив доєднатися до платформи «Зроблено в Україні».

– В перший місяць участі в програмі ми збільшили продажі на 20%. За другий місяць додалося ще 5-6%. Це дає нам можливість розвивати виробництво і на рівних конкурувати з іноземними виробниками техніками, – розповів власник заводу.

Платформа  «Зроблено в Україні» спрямована на підтримку українських виробників та заохочує покупців до придбання саме української продукції. Це гарний знак для агробізнесу – вважає в. о. директора Департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА Олександр Ясинецький.

– Приклад релокованого з Оріхова підприємства дуже важливий. І сільгосптоваровиробникам потрібно брати участь у програмі. Закуповувати техніку, підтримувати власного виробника. І отримувати від цього зиск, адже з бюджету компенсується частина витрат, які несуть аграрії при закупівлі такої техніки, – відзначив посадовець.

Крім грошової компенсації аграріям, що придбали сільгоспобладнання українського виробництва, платформа «Зроблено в Україні» має й інші інструменти, що стимулюють розвиток бізнеса. 

– Політика «Зроблено в Україні» важлива тим, що вона допомагає досягти нашої основної мети – бути більш економічно самодостатніми. Це набір дуже конкретних інструментів, таких як «Доступні кредити 5-7-9», гранти на переробку, мікрогранти, кешбек на сільгосптехніку, які сприяють тому, щоб українські виробники мали доступ до фінансування і мали можливість розширювати свою діяльність і створювати робочі місця, – підсумувала Перша віце-прем’єрка України – Міністерка економіки Юлія Свириденко.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь